Ακαδημία Ενηλίκων

Ο Όμιλος Γκολφ Γλυφάδας Αθηνών (Ο.Γ.Γ.Α.), προσφέρει εντατικά μαθήματα εκμάθησης γκολφ για ενήλικες, με σκοπό την εισαγωγή στο άθλημα σε δύο εκπαιδευτικά στάδια.

front-view-fit-friends-playing-golf

Στάδιο 1ο:

Εισαγωγικά μαθήματα στους βασικούς κανόνες του γκολφ και πρακτική άσκηση.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο γήπεδο Γκολφ της Γλυφάδας 2 φορές την εβδομάδα τα Σαββατοκύριακα και έχουν διάρκεια 60 λεπτά. Λειτουργούν τμήματα των 5 έως 7 ατόμων.

Μετά τη δήλωση συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται για το τμήμα τους και την ακριβή ώρα διεξαγωγής μαθημάτων.

​Για την ολοκλήρωση του 1ου εκπαιδευτικού σταδίου, είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση 12 μαθημάτων με τις παρακάτω ενότητες:

 1. Rules and Etiquette
 2. Putting
 3. Chipping
 4. Bunker shot
 5. Full swing (fundamentals grip, Stance, alignment basic knowledge of the swing)

Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων και κατόπιν εξετάσεων δίνεται βεβαίωση “εισαγωγής στο άθλημα του γκολφ” για να περάσουν στο 2ο εκπαιδευτικό στάδιο.

Στάδιο 2ο:

Στο στάδιο αυτό ο αθλητής/η αθλήτρια πέραν του προγραμματισμένου χρόνου εκπαίδευσης, θα πρέπει να αφιερώνει και επιπλέον χρόνο ατομικής προπόνησης σύμφωνα με τις οδηγίες του προπονητή. Το στάδιο αυτό περιλαμβάνει μια σειρά από 20 μαθήματα με τις παρακάτω ενότητες:

 1. ​Basic rules of golf
 2. Putting, green reading, distance control
 3. Chipping techniques
 4. Full swing, swing principles, impact factors and ball flight laws

 

​Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω, θα διεξάγονται εξετάσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν:

 • ​Βασικούς κανόνες γκολφ
 • Αγώνες 9 οπών

​Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεων ο αθλητής/η αθλήτρια θα έχει τη δυνατότητα να πάρει βεβαίωση παρακολούθησης εισαγωγικών μαθημάτων.

Η οικονομική συμμετοχή προς τον ΟΓΓΑ, ορίζεται στα 230 ευρώ μηνιαίως και περιλαμβάνει τα μπαστούνια προπόνησης αλλά και το ημερήσιο κόστος χρήσης του Practice Range. Στο κόστος δεν περιλαμβάνονται οι μπάλες προπόνησης (2€/25 μπάλες).

Υπεύθυνος Προπονητής: Χρήστος Νικόπουλος

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το γήπεδο του γκολφ ώστε να κλείσετε ραντεβού.

Γήπεδο Γκολφ Γλυφάδας Κων.Καραμανλής

Τέρμα Κ.Καραμανλή Γλυφάδα 16675

2108946820

Ακαδημία Παίδων

Η Ακαδημία Junior του ΟΓΓΑ απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 7 έως 18 ετών και στοχεύει αφενός στην διάδοση του αθλήματος του Γκολφ στην Ελλάδα και αφετέρου στην δημιουργία μελλοντικών πρωταθλητών. Παράλληλα αποτελεί τον βασικό πυρήνα αθλητών της Εθνικής Ομάδας Γκόλφ.

Αθλητές του ΟΓΓΑ που απαρτίζουν σήμερα την Εθνική Ομάδα Γκολφ είναι οι: Ευθυμιάδης Νίκος, Κουμπάκης Βασίλης, Παλαμιώτης Νίκος, Πλάτης Αντώνης, Σαμακοβλής Βασίλης

Σκοπός του προγράμματος της Ακαδημίας μας είναι αρχικά η γνωριμία με το άθλημα του Γκολφ και στη συνέχεια η ανάπτυξη εξατομικευμένων δεξιοτήτων και τεχνικών για την αποτελεσματική διαχείριση του παιχνιδιού σε αγωνιστικό επίπεδο.

Τα μαθήματα της Ακαδημίας πραγματοποιούνται στους χώρους του Glyfada Golf Course και εξελίσσονται με γνώμονα την ασφάλεια αλλά και την ψυχαγωγία των παιδιών, μέσα σε ένα περιβάλλον που προωθεί την ανάπτυξη της προσωπικότητας των αθλητών εντός αλλά και εκτός γηπέδου.

Υπεύθυνος Ακαδημίας

Νίκος Πλατής

Μαθήματα Ακαδημίας ΟΓΓΑ

Τα μαθήματα της Ακαδημίας πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Γηπέδου Γκολφ Γλυφάδας από Σεπτέμβριο έως και Ιούλιο.

Κάθε μήνα πραγματοποιείται τουλάχιστον ένας αγώνας αποκλειστικά για τους αθλητές και τις αθλήτριες της Ακαδημίας μας, προκειμένου να αξιολογούνται οι δεξιότητές τους.

​Για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, τα μαθήματα της Ακαδημίας τηρούν όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας, σύμφωνα με τις τελευταίες διευκρινίσεις που λάβαμε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Ελληνική Ομοσπονδία Γκολφ.

Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα της Ακαδημίας είναι 240€ το τρίμηνο.

Η εγγραφή για κάθε παιδί είναι 30€. Η Ακαδημία παρέχει έκπτωση 20% στο 2ο παιδί και σε κάθε επόμενο παιδί.

Ο Όμιλος Γκολφ Γλυφάδας Αθηνών παρέχει στα παιδιά της Ακαδημίας όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό καθώς και μπάλες προπόνησης.

Οι νέοι αθλητές μπορούν να συμμετάσχουν σε δοκιμαστικό μάθημα της Ακαδημίας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, προκειμένου να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το άθλημα.

Οι προπονήσεις γίνονται Σάββατο και Κυριακή.

Τμήματα Σαββάτου:

-13:30-14:20

​-14:30-15:20

-15:30-16:20

Τμήματα Κυριακής:

09:00-09:50

10:00-10:50

11:00-11:50

Όλοι οι αθλητές/τριες οφείλουν να γνωρίζουν και να ακολουθούν τον Εσωτερικό Κανονισμό της Ακαδημίας μας, τον οποίον προμηθεύονται κατά την εγγραφή τους ή τον κατεβάζουν από την ιστοσελίδα του ομίλου μας.

Για εγγραφές και επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα και τις δραστηριότητες της Ακαδημίας του ΟΓΓΑ, μπορείτε να απευθυνθείτε στην γραμματεία του ομίλου μας, στα γραφεία μας Ναπολεωντος Ζερβα 60, Γλυφάδα, από Τρίτη έως και Παρασκευή 09:00-15:00.

Σαββατο και Κυριακή θα μας βρείτε στο Γήπεδο Γκολφ Γλυφάδας Κων.Καραμανλής 09:00-15:30.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 2108946459